• Substanta activa: azoxistrobin 250 g/l
• Formulare: (SC) Suspensie concentrata
Grâu
Boli combatute: Rugini (Puccinia spp.)
Doza: 1 L/ha
Orz
Boli combatute: Helmintosporioza (Helminthosporium sativum), Patarea frunzelor (Ramularia collo-cygni), Arsura frunzelor de orz (Rhyncosporium secalis), Rugina bruna pitica (Puccinia hordei)
Doza: 1 L/ha
Cucurbitacee cu coaja comestibila (castraveti, dovlecei si alte cucurbitacee) – Spatii protejate
Boli combatute: Fainarea (Sphaerotheca fuliginea)
Doza: 0,8 L/ha
Timp de pauza: 3 zile
Cucurbitacee cu coaja necomestibila (pepene verde, pepene galben, dovleac si alte cucurbitacee cu coaja necomestibila) – Spatii protejate
Boli combatute: Fainarea (Sphaerotheca fuliginea)
Doza: 0,8 L/ha
Timp de pauza: 3 zile
Tomate – culturi protejate
Boli combatute: Fainarea tomatelor (Leveillula solanacearum)
Doza: 0,8 L/ha
Timp de pauza: 3 zile
TRUNFO este un fungicid penetrant cu actiune sistemica si mobilitate translaminara si difuzie laterala. Are activitate preventiva si capacitate anti-sporulanta. Este indicat pentru mucegaiul în cucurbitele cu efect de sera si plantele de tomate cu efect de sera, mucegaiul si rugina în grâu si orz si Pyriculariasis si Helmintosporiosis în culturile de orez. Eficacitatea nu este afectata de ploaia care apare la 2 ore dupa aplicare.
Calibrati corect echipamentul, pentru volumul de lichid de pulverizare utilizat pe ha, în functie de debitul pulverizatorului (L/min), viteza si latimea de lucru (distanta dintre linii) cu o atentie deosebita în uniformitatea distributiei lichidului de pulverizare. Cantitatea de produs si volumul de sirop trebuie sa fie adecvate zonei de aplicare, respectând concentratiile/dozele indicate.
În stadiile incipiente ale dezvoltarii culturilor, aplicati siropul la concentratia indicata. În plina dezvoltare vegetativa, adaugati cantitatea de produs proportional cu volumul de apa distribuit pe ha de pulverizator, pentru a respecta doza. Volumul siropului: cucurbitate si rosii 500 pâna la 1.000 L/ha; cereale 200 - 400 L/ha.
În recipientul în care este preparat siropul, turnati jumatate din apa necesara. Agitati bine ambalajul pâna când produsul este omogen. Într-un castron, adaugati cantitatea de produs care trebuie utilizata cu putina apa si agitati continuu pâna când obtineti un amestec neted, fara bulgari. Se toarna acest amestec în recipient si se completeaza volumul de apa, amestecând continuu. Evitati sa lasati siropul sa se odihneasca.